Het verhaal Bijdragen Tenslotte

Gezwets

4

Geweldig! U heeft het al tot hier gehaald met het lezen.

Wat een gezwets eigenlijk hè. Maar hoe vreemd het ook leest (BTW wat je nu gaat lezen is nog vreemder) er zit gewoon een kern van waarheid in, er ligt iets in het verschiet en binnen bereik van iedereen en het speelt zich dagelijks af zonder dat we er erg in hebben, degene onder invloed van wat dan ook zijn er vatbaarder voor zonder dat ze er erg in hebben, maar al dat gebruik is onnodig en brengt nog andere risico's dan bekent zijn met zich mee, want wie/wat laat je wel niet allemaal onbedoeld binnen waarvan we nog geen weet hebben. Het is een Mens eigen. Het enige wat nodig is, denk ik, is:

  • Voor zover je dat kunt/durft eerlijk zijn
  • Je niet schamen voor jezelf/je verleden
  • Er niet van opkijken als het zich voordoet
  • En voldoende inlevings/inbeeldings vermogen gebruiken (erin geloven/vertrouwen dat het kan dus!)

Dat laatste maakt je misschien wel aan het twijfelen omdat het niet meer lijkt dan dat maar daar moet je gewoon een weg in zien te vinden om die weg te nemen, want het is er gewoon altijd. Om dat uit te testen moet je volgens mij:

  • Iemand die je het meest naaste staat zoeken
  • Gewoon je hart luchten
  • En zorgen dat beide partijen dezelfde conclusies uit de stof gaan trekken (m.a.w. beiden goed concentreren op het ter sprake zijnde onderwerp en je niet teveel laten afleiden)

Dan ben je al op de helft, ga je er dan helemaal onvertwijfeld/ongetwijfeld voor dan hoop ik dat je na niet al te veel pogingen je een grote opluchting ervaart die je eigenlijk daarmee laat weten dat het zover is, de rest gaat vanzelf, als je jezelf er maar van bewust bent. Maar goed dat zijn mijn speculaties want ik kan die twijfel maar niet wegnemen, dus doe wat je er zelf mee wilt en misschien horen we elkaar nog 's, maar liever wel in dit leven...

"Yes, it's true, I'm Olmy and I represent you!" Olmy is een karakter die jou en je diep verborgene zelf vertegenwoordigd ten opzichte van een ander en die naar jou luistert. Ze communiceren op een manier die nu te vergelijken is misschien als: een soort van feromoon, zij het dat ze niet ter plaatse gebonden zijn maar overal en altijd aanwezig zijn door de geleider neutrino's?! Soms kan een persoon zich daarvan bewust worden/beseffen en dingen ervaren, van een ander (of zichzelf!) die zich er niet van bewust is en gewoon inzien. Belangrijk is dan om deze andere persoon zover te krijgen dat deze zich er ook bewust van gaat worden dat: deze aan het projecteren is, zij het dat je niet met pasklare antwoorden moet komen van hoe het zit maar dat je die op zijn eigen bijzondere handelen wijst op een subtiele manier of een anekdote verteld over hoe jij zover bent gekomen met wat je ervaart, zodat die het zelf ook gaat ervaren uit eigen conclusie en je een nieuwe dimensie kan geven aan het gesprek, want: Olmy deelt je diepste belangen met een ander en andersom zonder veel woorden te spreken. Een soort van universeel begrip/gevoel/gedachte voor elkaar. En soms moet je gewoon gek doen of zijn...

Een simpele test/oefening: Als je het bovengenoemde in acht hebt genomen zorg dan dat je aan een gesprek begint zoals je altijd doet en vervolgens na enige tijd als je op gang bent, spreek dan een bepaalde gedachte niet uit bijv. als er een rust is ontstaan. Onthoudt de korte tekst (of onderwerp) welke je eigenlijk wil zeggen/aankaarten. Je zult merken dat de ander dan-wel iets soortgelijks wat jij denkt, uitspreekt of precies hetzelfde.

(Disclaimer/Copyright: De volgende ideeen heb ik opgedaan tijdens vakantiewerk in Rotterdam door een collega die me daarop enigzins attendeerde en waar ik in 1ste instantie niets van begreep! Dit is mijn interpretatie daarvan)

Wat ik ook weleens doe is communiceren met Olmy over wat ik moet doen ofzo. Dat gaat als-volgt: Ik start mijn (muziek-)speler en zet hem op shuffle, stel dan een vraag die met ja of nee beantwoordt kan worden en zoek dan twee liedjes uit waarvan er dan 1 als eerste zal worden afgespeeld corresponderend met ja of nee wat dan gelijk het antwoord is op mijn vraag, deze methode is de minst leuke overigens... of: ik interpreteer de teksten gezongen bij de muziek als een soort van (muzikale-)tarot legging op wat er op dat moment voor me speelt qua onderwerp en laat me daardoor dan aan/ontmoedigen.

(ander perspectief)

Eigenlijk is het niet meer of minder dan zelfreflectie kom ik steeds meer achter!